Υπογραφή Συμβολαίου για την αγορά του οικοπέδου στη Λαλακιά

16 Δεκεμβρίου, 2022 14:41

Μεγάλη «ανάσα» στο πρόβλημα της στάθμευσης στην Ερμούπολη

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου 5.800 τ.μ., στη θέση «Πλακούρα» στη Λαλακιά, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως νέος χώρος στάθμευσης στην Ερμούπολη. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να γίνουν οι πρώτες διαμορφώσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει άμεσα τη στάθμευση των οχημάτων, ενώ στη συνέχεια προβλέπεται να γίνει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίησή του.

Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Δημοτική Αρχή έθεσε εξαρχής ως μία από τις προτεραιότητές της την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της στάθμευσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης τόσο στο κέντρο της Ερμούπολης όσο και στα χωριά του νησιού μας, ένα πρόβλημα που επιτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Προς επίτευξη αυτού του στόχου, ένας κύκλος αγορών οικοπέδων βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του, μετά από την αγορά ακινήτου στο Κίνι τον Μάρτιο του 2022, την αγορά ακινήτου στη Λαλακιά, η οποία υπεγράφη σήμερα, και τέλος τον προγραμματισμό αγοράς ακινήτου στον Φοίνικα εντός του 2023.

Στις παραπάνω ενέργειες τις Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να προστεθούν και οι παραχωρήσεις χώρων στάθμευσης από ιδιώτες, τους οποίους για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Συγκεκριμένα, οι παραχωρήσεις έχουν γίνει στις περιοχές:

  1. Ερμούπολη, περιοχή Δόξας, οικόπεδο των αδερφών Τορναζάκη,
  2. Βάρη, οικόπεδο κ. Αντώνιου Παγίδα,
  3. Αχλάδι, οικόπεδο της εταιρείας Ergoset,
  4. Κίνι, οικόπεδο της εταιρείας ΕΡΓ.ΗΛ.Α.Τ.Ε,
  5. Φοίνικα, οικόπεδο κας Ρηγούτσου Μάγδας και τέλος
  6. Ερμούπολη, περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, οικόπεδο κ. Δημήτριου Σακιώτη.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι στο οικόπεδο της Δόξας έγινε διαμόρφωση του χώρου και επέκταση κατά 20 θέσεις, ενώ ανανεώθηκαν οι συμβάσεις όλων των μισθωμένων χώρων στάθμευσης.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης