ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ”

24 Αυγούστου, 2023 9:21

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα και του εκπροσώπου της εταιρείας ΝΤΑΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ-3Κ Τεχνική Α.Ε., η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας δημοτικού οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 2.041.996,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση κλειστού τύπου, σήμανση και ασφάλιση του υπεραστικού δικτύου, δηλαδή των κύριων δημοτικών οδών της Σύρου, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, αφορά στις οδούς:

α. Επισκοπείο – Μάλια

β. Διασταύρωση Γαλησσά, Δανακό – Κίνι

γ. Σταυρός Ταλάντων – Σεντούκα

δ. Αζόλιμνος από Πυρκάλ έως και επαρχιακή οδό

Το αντικείμενο της ΣΗΜΑΝΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ περιλαμβάνει:

α. Στοιχεία Κατακόρυφης Σήμανσης

·    Πληροφοριακές πινακίδες

·    Πινακίδες ρυθμιστικές

·    Πινακίδες αναγγελίας κινδύνου

β. Στοιχεία Οριζόντιας Σήμανσης

·    Κατά μήκος διαγραμμίσεις

·    Ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας μονής ή διπλής όψης)

γ. Στοιχεία ασφάλισης

·    Συστήματα Αναχαίτισης Οχημάτων (στηθαία ασφαλείας)

Αναφορικά με την ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΑΝΣΗ, προβλέπεται αντικατάσταση στις θέσεις που προϋφίστανται πινακίδες σήμανσης και προτείνονται παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Επίσης, προβλέπεται η μονοδρομήση τμήματος οδού, από το Σταυρό Ταλάντων έως και τη διασταύρωση με την οδό Επισκοπείο-Μάλλια, με κατεύθυνση από το Εκκλησάκι του Σταυρού προς τη οδό Μάλια-Επισκοπείο. Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ περιλαμβάνει διαγραμμίσεις.

Προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση μεταλλικών ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ, με κορμό έμπηξης με δύο ανακλαστικές επιφάνειες διπλής όψης, σε κρίσιμες επιφάνειες αποκλεισμού. Οι ανακλαστήρες τοποθετούνται κατά μήκος της συνεχής γραμμής που χωρίζει τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Ο σκοπός τους είναι μέσω οπτικής και ακουστικής ειδοποίησης (όταν πατηθούν παράγουν κραδασμό), να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου όπου έχουν τοποθετηθεί. Οι ανακλαστήρες δρόμων είναι εξαιρετικά χρήσιμοι σε σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ελλιπής φωτισμός και επηρεάζονται συχνά από καιρικά φαινόμενα (υγρασία, πάγος, ομίχλη), τα οποία αυξάνουν την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Επιπλέον, προβλέπονται συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, ενώ θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και θα τοποθετηθούν όλα τα απαραίτητα υλικά (αγωγοί, πίλαρ, φρεάτια κ.λπ.), προκειμένου σε μεταγενέστερο χρόνο να τοποθετηθούν οι ιστοί οδοφωτισμού και στις δύο πλευρές των οδών (στα σημεία που υπάρχει οικιστική ανάπτυξη).

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ακόμη έργο πνοής για το νησί μας, καθώς θα βελτιώσει αισθητά την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου με σκοπό τη μείωση των ατυχημάτων.

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: