Βραβείο “Ορθολογικής Διαχείρισης Ειδικών Ρευμάτων” στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

6 Απριλίου, 2023 13:02

Το βραβείο ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ απέσπασε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης VERDE TEC, που πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC της Παιανίας.

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις από το 2019:

1. Ξεκίνησε συνεργασία με την Recycom, ανακυκλώνοντας είδη ένδυσης, λευκών ειδών & υπόδησης με μεγάλη ανταπόκριση από κατοίκους, επισκέπτες και δημότες, συνολικά πάνω από 100 τόνους, οι οποίοι πιθανότητα θα κατέληγαν στο ΧΥΤΑ του νησιού. Το χρηματικό αντίτιμο που λαμβάνεται, επιστρέφεται μέσω της Κοινωνική Υπηρεσίας του Δήμου μας και των δύο εκκλησιών του νησιού μας:

α. είτε με τη μορφή επιταγών τροφίμων, κρέατος, αναλωσίμων, σχολικών ειδών και Χριστουγεννιάτικων δώρων σε ευπαθείς ομάδες,

β. είτε με τη διάθεση τεχνολογικού εξοπλισμού & λευκών ειδών στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Σύρου.

2. Ανακυκλώνουμε αποτσίγαρα σε συνεργασία με την ΜΚΟ cigaretcycle.org, έχοντας τοποθετήσει κυτία σε ολόκληρο το νησί και τις πιο πολυσύχναστες παραλίες μας. Το χρηματικό αντίτιμο μετά από απόφαση που έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, πιστώνεται σε λογαριασμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου. 

3. Για τους δεσποζόμενους φίλους μας σε συνεργασία με την ΝΟΚΑΚΑ διαθέτουμε βιοδιασπώμενα φτυαράκια σε πλατείες της πόλης και των χωριών σε όλο το νησί.

4. Ανακυκλώνουμε οικιακά τηγανέλαια, τόνερ, μελάνια, μικρές ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές (σε συνεργασία με την electrocycle.gr),δίχτυα, παράκτια και ενάλια απορρίμματα ( σε συνεργασία με την Aegean Rebreath), βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους του νησιού μας.

Η Σύρος, πρωτοπόρα πάντα και παντού, με τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, δηλώνει  την ενεργή παρουσία της και στις εναλλακτικές μορφές.

Σας ευχαριστούμε το βραβείο σας ανήκει.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης