Συντήρηση Δημοτικού Οδικού Δικτύου

18 Ιουλίου, 2023 14:57

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Δημοτικού Οδικού Δικτύου (χρήση 2021)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), καθώς υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΝΤΑΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ η σύμβαση για την εκτέλεσή του.  

Το έργο αποσκοπεί στην επισκευή και συντήρηση του δημοτικού οδικού δικτύου, με εργασίες όπως την αποκατάσταση φθορών και επουλώσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων και οδοστρωμάτων εκ σκυροδέματος, ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης, καθαρισμό τάφρων και οχετών, ανανέωση διαγραμμίσεων και άρση καταπτώσεων. Επίσης, αποσκοπεί στην αποκατάσταση ζημιών από την χρήση ή από έκτακτες συνθήκες λόγω κυρίως καιρικών φαινομένων.

Οι ανωτέρω εργασίες αφορούν τις παρακάτω δημοτικές οδούς:

  • Ποσειδωνία – πέριξ ναού Αγ. Πέτρος (οδοί Αγίου Πέτρου και Δον Λουκά Φρέρη).
  • Aπό Πυροσβεστική (Αλ.Παναγούλη) έως και διασταύρωση Νεωρίου (Ν.Μανδηλαρά).
  • Άνω Μάννα, τμήμα οδού στην περιοχή Γκρίζιανης.
  • Λεωφόρος Κυπρίων Αγνοουμένων – Από οδό Αγ.Δημητρίου έως Δήλι. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού μας δικτύου, το οποίο πρόκειται να διευκολύνει τις μετακινήσεις των συμπολιτών μας και κυρίως να ενισχύσει την οδική ασφάλεια, γεγονός που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: