Συνάντηση Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης με τον νέο Αποστολικό Νούντσιο

25 Σεπτεμβρίου, 2023 13:29

Επίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα και του Αποστολικού Νούντσιου στην Ελλάδα, Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου κ. Jan Romeo Pawlowski, παρουσία του Σεβασμιότατου Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αποστολικός Νούντσιος επισκέφθηκε τη Σύρο με αφορμή το Πανσυριανό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης και θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά την τοπική Καθολική Εκκλησία και το νησί μας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε εν συντομία τη μακραίωνη ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας, ενώ ορμώμενος από το γεγονός ότι η Ερμούπολη αποτέλεσε το «γέννημα» προσφύγων, στάθηκε ιδιαίτερα στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο ανάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη χαρακτηριστική θρησκευτική ταυτότητα της Σύρου και στην αρμονική συνύπαρξη των δύο Χριστιανικών Κοινοτήτων, των Ορθόδοξων και των Καθολικών, καθώς και στην υποδειγματική κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη της τοπικής μας κοινωνίας σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθειά μας εντός και εκτός συνόρων, μέσω των φιλανθρωπικών οργανισμών και των κοινωνικών φορέων και συλλόγων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με την καθιερωμένη ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: