Συνάντηση Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης με Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

25 Ιουνίου, 2021 13:12

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, παρουσία της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αληφραγκή. 

Υψηλά στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε η επίσπευση των διαδικασιών οριστικής έγκρισης του νέου λειτουργικού σχεδιασμού (Master Plan) του λιμένα Ερμούπολης από την ΕΣΑΛ, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι δυσκολίες που προκύπτουν σχετικά με την προσαρμογή του λιμένα Ερμούπολης, ως μία από τις θαλάσσιες πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ. 

Ο κ. Λειβαδάρας και η κα Μαραγκού, αφού τόνισαν την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του Λιμενικού Ταμείου Σύρου μέσω χρηματοδότησης έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως αυτά έχουν ήδη προταθεί, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας είναι θετικοί για την ένταξη του έργου ανάπλασης του τμήματος του παραλιακού μετώπου Φοίνικα που οδηγεί στο καταφύγιο σκαφών.  

Συζητήθηκε, τέλος, το ζήτημα της χωροθέτησης του χώρου στάθμευσης των ταξί στην παραλία της Ερμούπολης, καθώς και της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο και οικείο κλίμα με τη διαβεβαίωση από πλευράς του κ. Πλακιωτάκη για την προώθηση των ενεργειών που απαιτούνται ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στο νησί μας. 

Γραφείο Επικοινωνίας 

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης