Συνάντηση Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης με Αν. Υπουργό Εσωτερικών

23 Ιουνίου, 2021 13:14

          Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αληφραγκή και του Προέδρου της ΔΕΥΑ Σύρου κ. Ανδρέα Γιαλόγλου.

          Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ζητήματα του νησιού που χρήζουν άμεσης επίλυσης, ενώ στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα αιτήματα που έχει υποβάλει ο Δήμος για ένταξη στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την πρόσφατη ένταξη των δύο μεγάλων έργων «Επέκταση, βελτίωση, εκσυγχρονισμός και ψηφιακή διαχείριση υποδομών ύδρευσης Νήσου Σύρου» και «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα λυμάτων της ΔΕΥΑ Σύρου», συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 €. Κατά την επιμέρους ανάλυση των υπόλοιπων προτάσεων που έχουν υποβληθεί, διαπιστώθηκε ότι και αυτές πληρούν τις απαιτήσεις των αντίστοιχων προσκλήσεων, γεγονός που δημιουργεί βάσιμη αισιοδοξία για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα.

Η συνάντηση έκλεισε με πρόσκληση του κ. Λειβαδάρα προς τον κ. Πέτσα να επισκεφθεί τη Σύρο, στην οποία ο κ. Υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και η επίσκεψή του μάλιστα προγραμματίζεται για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης