Συνάντηση Δημάρχου με Ινδό Πρέσβη

3 Σεπτεμβρίου, 2021 13:32

Τον Πρέσβη της Ινδίας κ. Amrit Lugun υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου σε θέματα Παιδείας κας Ειρήνης Δράκου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νησί μας με αφορμή την πραγματοποίηση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Tales of Sitar» που διοργάνωσε η χοροθεατρική ομάδα «Μεταμορφώσεις» σε συνεργασία με την Ινδική Πρεσβεία για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ημέρα ανεξαρτησίας της Ινδίας.

Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Σύρο, δηλώνοντας ότι είναι από τα λίγα νησιά που από την πρώτη ματιά «κλέβουν» τις εντυπώσεις, συνδυάζοντας μια πλούσια ιστορία με ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Εστίασε, επίσης, στην έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του νησιού μας, αλλά και στη σημασία της πολυπολιτισμικότητας για τις σύγχρονες κοινωνίες, εκδηλώνοντας έντονα το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της Ινδικής Πρεσβείας και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού. 

Από τη μεριά του ο κ. Δήμαρχος, αφού παρουσίασε την ιστορία της Σύρου, με έμφαση στον Πρωτοκυκλαδικό Πολιτισμό, στη μεσαιωνική Άνω Σύρο και στο αστικό θαύμα της Ερμούπολης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σύγχρονες υποδομές τόσο της πόλης όσο και των χωριών μας. Ιδιαίτερα δε, τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας που το καθιστούν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, πλέκοντας αρμονικά διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικές παραδόσεις, όπου το παρελθόν συνυπάρχει με τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να αλλοιώνεται η μοναδική φυσιογνωμία του. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα με αμοιβαία ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και ξενάγηση του κ. Lugun στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Γραφείο Επικοινωνίας 

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: