Συνάντηση Αντιδημάρχου κ. Αληφραγκή με Πρέσβη Ρουμανίας

21 Μαΐου, 2021 14:15

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας κ. George Ciampa υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνάς Αληφραγκής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γεώργιου Καρακατσάνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων με φορείς του νησιού μας.

Ο κ. Πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αρχιτεκτονική εικόνα και την πολιτιστική κουλτούρα του νησιού μας, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το αστικό τοπίο και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Σύρου αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, προσελκύοντας μάλιστα το ενδιαφέρον πολλών Ρουμάνων καλλιτεχνών για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων. 

Από τη μεριά του ο κ. Αληφραγκής παρουσίασε την ιστορία της Σύρου, εστιάζοντας στον Πρωτοκυκλαδικό Πολιτισμό, στη μεσαιωνική Άνω Σύρο και στο αστικό θαύμα της Ερμούπολης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σύγχρονες υποδομές -τόσο της πόλης όσο και των χωριών- και κυρίως στον λιμένα Ερμούπολης, ο οποίος συνδυάζει ποικίλες και αλληλένδετες δραστηριότητες, τηρώντας πλέον τους κανόνες ασφαλείας ISPS.

Επίσης, τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Σύρου με πόλεις της Ρουμανίας, οι οποίες έχουν μεγάλη εμπορική κίνηση και με τις οποίες το νησί μας παρουσιάζει κοινά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να προωθηθούν συνέργειες σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και μέσω της σύσφιξης των σχέσεων των δύο τόπων να αναπτυχθεί οικονομική και εμπορική δραστηριότητα. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με αμοιβαία ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων και ξενάγηση του κ. Ciampa στο Δημαρχιακό Μέγαρο. 

Γραφείο Επικοινωνίας 

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: