Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων και Σύρου – Ερμούπολης.

22 Ιουλίου, 2021 14:28

Τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης επισκέφθηκε η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, κα Βιβή Χουδαλάκη και μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο αδελφοποιημένων Δήμων Χανιών και Σύρου- Ερμούπολης και της συνεργασίας που προκύπτει για τις Δημοτικές τους Βιβλιοθήκες. 

Η αποστολή από τα Χανιά είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου-Ερμούπολης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στα αξιοθέατα του νησιού, παρουσία του Δημάρχου, κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, της Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας, κας Ειρήνης Δράκου και της Βιβλιοθηκονόμου, κας Χαρούλας Σκαβάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναποφασίστηκε η συνεργασία των δύο Βιβλιοθηκών σε πολιτιστικό επίπεδο και σε άλλους τομείς, με σκοπό την υπογραφή “Συμφώνου Συνεργασίας”, που θα ενισχύσει τον διάλογο ανάμεσα στους ανθρώπους και στο περιεχόμενο της γνώσης, που αποθησαυρίζεται στις βιβλιοθήκες. Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις επιχειρείται να γίνει γνωστή στο κοινό των δύο Βιβλιοθηκών η ιστορική τους ταυτότητα αλλά και η σύγχρονη δράση τους.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή συμβολικών δώρων και εκδόσεων των δύο Δήμων, με τον Δήμαρχο της Σύρου- Ερμούπολης να προσφέρει στην κα. Χουδαλάκη αντίγραφο του απολυτηρίου του Ελευθερίου Βενιζέλου από το Δημόσιο Γυμνάσιο Αρρένων Σύρου.

Γραφείο Επικοινωνίας 

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης