Ολοκληρώθηκε το 4ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

5 Φεβρουαρίου, 2020 14:24

Το 4ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έφτασε στο τέλος του, διανύοντας μια υπέροχη διαδρομή μέσα από τη συνεργασία των μικρών μας καλλιτεχνών με τους εξαίρετους εικαστικούς μας και κλείνοντας έναν ακόμη κύκλο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έμπνευσης, προσωπικής έκφρασης γεμάτης χρώματα και προσέγγισης καλλιτεχνικών εμπειριών, γνώσεων και δεξιοτήτων.

          Η μεγάλη συμμετοχή  των μικρών καλλιτεχνών, η ποικιλία στις εικαστικές τεχνικές από διαφορετικές προσεγγίσεις, όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία, η δημιουργία animation, το μεράκι των εθελοντών εκπαιδευτών, καθώς  και ο εικαστικός χώρος με την επιμέλεια της έκθεσης με έργα της δημοτικής πινακοθήκης ως εκπαιδευτικός στόχος συνετέλεσαν στην επιτυχία!

          Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους μικρούς  μας φίλους, τους μικρούς μας καλλιτέχνες, για τη συμμετοχή τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο για τις εκπληκτικές τους δημιουργίες, αλλά και για το κέφι, τη θετική τους διάθεση και τη συνέπειά τους.

          Ευχαριστούμε θερμά  τους αγαπητούς γονείς, οι οποίοι ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις, κατανοώντας τη σημασία που έχουν για την ολόπλευρη ανάπτυξη και ωρίμανση τους. 

          Ευχαριστούμε ολόψυχα  τους εθελοντές εικαστικούς μας: τον κ. Γιάννη Δανέλη, συντονιστή για άλλη μια χρονιά του Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου, καθώς και τους κ.κ. Γιάννη Ξαγοράρη, Αϊλίν Μπότσφορντ – Βελισσαροπούλου, Ματίνα Μάμαλη, Δανάη Κοκκίνου, Χρυσάνθη Ζαράρη και Λάμπρο Σακελλαρίου, οι οποίοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους όχι μόνο  στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, αλλά και στη μεταλαμπάδευσή τους στη νέα γενιά, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού τους χρόνου.

          Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στην κα Δέσποινα Παρασκευαΐδου για την καταλυτική συμβολή της στην απρόσκοπτη υλοποίηση του εργαστηρίου μας, καθώς και στην εταιρεία ΝΤΑΝΟΣ αρτοποιήματα και στον κ. Μάρκο Δούναβη. 

          Η επαφή με κάθε μορφή τέχνης είναι αγωγή της ψυχής και το γιατρικό στους εξαντλητικούς και αγχωτικούς ρυθμούς του σύγχρονου τρόπου ζωής. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε με τη συμμετοχή μας πρωτοβουλίες που βοηθούν τα παιδιά μας αλλά και εμάς τους ίδιους να εκφραζόμαστε δημιουργικά και να αναζητούμε την ποιότητα στη ζωή μας.

          Ευχόμαστε να ανταμώσουμε όλοι ξανά το φθινόπωρο  στο 5ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι, ανανεωμένοι με νέες ιδέες, γεμάτοι χαρά και διάθεση για δημιουργία.