Ο Αδελφός μου ο Αμαντέους

9 Μαΐου, 2024 11:27

«Ο Αδελφός Μου ο Αμαντέους» του Μηνά Βιντιάδη,

στο Θέατρο Απόλλων, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

Ποιος θα μπορούσε να μας γνωρίσει τον Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ καλύτερα από την αδελφή του;

Η Πέμη Ζούνη μεταμορφώνεται σε Νάνερλ Μότσαρτ, στο καινούργιο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Βάνας Πεφάνη.

«Δεξιοτέχνης, ταλέντο, διάνοια, παιδί θαύμα». Με αυτές τις λέξεις υμνούσαν στη δεκαετία του 1760 ένα μέλος της οικογένειας των Μότσαρτ. Όχι τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους, αλλά την αδελφή του Νάνερλ Μότσαρτ. Έχει αποδειχτεί ότι πάνω στις δικές της παρτιτούρες έμαθε μουσική ένας από τους κορυφαίους μουσουργούς, τη στιγμή που και η ίδια θεωρούνταν μια από τις καλύτερες πιανίστριες της Ευρώπης. Μαζί όργωσαν ολόκληρη την Ευρώπη και γνώρισαν την αποθέωση ως «παιδιά θαύματα». Μέχρι τη χρονιά που η Νάρνελ έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια. Σύμφωνα με τα ήθη της εποχής ήταν πλέον σε ηλικία γάμου. Έτσι αυτή η σπουδαία μουσικός πέρασε στο περιθώριο…

Τα παιδικά τους χρόνια, η ανέλιξη τους, η προσωπική ιστορία της Νάνερλ Μότσαρτ και η σχέση της με τον πατέρα και τον διάσημο αδελφό της, η εξέλιξη βήμα βήμα ενός μύθου, θα παρασταθούν σ’ έναν αρμονικό συνδυασμό Θεάτρου και Μουσικής. Μια ιστορία για τις απραγματοποίητες επιθυμίες, τις αδελφικές σχέσεις, για το «ταλέντο» και την καλλιτεχνική υπεροψία, για τον έρωτα και τη μοναξιά. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, άγνωστη στο ευρύ κοινό, που αφορά όλους τους ανθρώπους, από την εφηβεία έως την τρίτη ηλικία.

Ώρα Έναρξης: 21:15

Τιμές Εισιτηρίων: 18 ευρώ κανονικό, 14 ευρώ φοιτητικό, μαθητικό, ομαδικό άνω των 10 ατόμων

Με την Πέμη Ζούνη και τον Έλιο-Φοίβο Μπέικο.

Στο πιάνο ο Διονύσης Μαλλούχος.

Μια παράσταση με τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ να μας χαϊδεύουν την ψυχή…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία – Φωτισμοί: Βάνα Πεφάνη

Βοηθός Σκηνοθέτις: Ντέπυ Πάγκα

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Πρωτότυπη Μουσική – Ήχοι: Orestis

Κινησιολογία: Κυριάκος Κοσμίδης

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Φωτογραφίες: Γιώτα Εφρεμίδου

Hair Design: Κωνσταντίνος Σαββάκης

Η παράσταση Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ετικέτες: