Μήνυμα Δημάρχου για την «Εργατική Πρωτομαγιά»

1 Μαΐου, 2023 10:14

Σήμερα 1η του Μάη, μια αιματηρή επέτειος, μια ημέρα-σύμβολο των εργαζομένων όλου του κόσμου, που συνεχίζουν να διεκδικούν και να μάχονται για ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Τα δικαιώματα αυτά, αν και αυτονόητα, κατακτήθηκαν με θυσίες και, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, την εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και της προόδου εξακολουθούν να αμφισβητούνται. Η εργασία απειλείται καθημερινά και πολλοί εργαζόμενοι βιώνουν καθεστώς αβεβαιότητας, ανασφάλειας, οικονομικής ανέχειας και εκμετάλλευσης.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους, στηρίζει διαχρονικά τους αγώνες των εργαζομένων, με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και σεβασμού. Ενισχύει τη μέριμνα προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καταβάλλοντας προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας τους, ενώ διεκδικεί νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, προσβλέποντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και κατ’ επέκταση σε μια βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Η διαφύλαξη των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων είναι ευθύνη όλων μας ώστε να μην επιστρέψουμε ξανά στο παρελθόν.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!