Κάδοι Ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων και ζωικών λιπών

15 Ιανουαρίου, 2020 23:32

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αειφόρο και περιβαλλοντικά αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ο Φο.Δ.Σ.Α. Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με ιδιωτική επιχείρηση, σταδιακά τοποθετεί κάδους συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων και ζωικών λιπών στην Ερμούπολη και στην περιφέρεια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια κρίνεται απαραίτητη αν σκεφθούμε πως ένα λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για περίπου 14χρόνια. Επομένως, η λύση είναι η ανακύκλωση, μια λύση με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και τους πολίτες, καθώς επιτρέπει να εξοικονομούνται πρώτες ύλες και ενέργεια και ταυτόχρονα να αποφεύγεται η επιβάρυνση των τελικών χώρων διάθεσης των αποβλήτων.

Οι οδηγίες χρήσης των κάδων είναι απλές: Μεταγγίζουμε το χρησιμοποιημένο λάδι, όταν κρυώσει, σε ένα πλαστικό μπουκάλι, το κλείνουμε πολύ καλά και το εναποθέτουμε στον κάδο ανακύκλωσης.

Τα σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων ελαίων και ζωικών λιπών στη Σύρο είναι:

α. Άγιος Παντελεήμονας

β. Λαλακιά (ΑΒ Βασιλόπουλος)

γ. 2Ο Δημοτικό Σχολείο

δ. Ι.Ν. Ταξιαρχών

ε. Καρνάγιο (AlphaBank)

στ. Χώρος Στάθμευσης Σκλαβενίτη

ζ. Πευκάκια

η. Πλυντήριο Αυτοκινήτων Χαλκιά

θ. Καμίνια (κοντά στο γήπεδο)

ι. Οδός Καποδιστρίου

ια. Άγιοι Ανάργυροι (γεφύρι)

ιβ. Τάλαντα (Εργατικές Κατοικίες)

ιγ. Χρούσσα (διασταύρωση για Κατασκήνωση)

ιδ. Αζόλιμνος (Άγιος Φραγκίσκος)

ιε. Λαζαρέτα (πίσω από το βενζινάδικο)

ιστ. Βάρη (Πεδίο Βολής)


          Ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας, καθώς η βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης, αποτελεί στοιχείο μια κοινωνίας, σύγχρονης, υπεύθυνης και ευαισθητοποιημένης.