ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ από την Ακαδημία του Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου

22 Οκτωβρίου, 2021 14:10

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ

Η ακαδημία του θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου

στο ιστορικό θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Η κορυφαία πολιτιστική συνάντηση της Ακαδημίας του θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου 2021, 157 χρόνια μετά την πρώτη όπερα Ριγκολέττο του Τζιουζέπε Βέρντι στα εγκαίνια του Θεάτρου Απόλλων (1864).

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου και της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας παράλληλα χαρακτήρα επετειακό, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός με τους αριστούχους καλλιτέχνες  της ακαδημίας, Noemi Muschetti, υψίφωνος Paolo Antonio Nevi, τενόρος Paul Grant , βαρύτονος Αθανάσιος Παΐσίου, πιάνο, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στις κεντρικές παραστάσεις του Θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου, αποτελεί ιστορικό σταθμό για  τον πολιτισμό της Σύρου, φιλοδοξώντας στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των δυο λαμπρών λυρικών θεάτρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα μεταδοθεί live streaming για να την απολαύσουν και όσοι δεν καταφέρουν να παρευρεθούν στο θέατρο.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Νικόλαου Λειβαδάρα:

«Η συνεργασία μας με τη Σκάλα του Μιλάνου αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο για τον πολιτισμό της Σύρου. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ιδίως συγκίνηση, διότι οι επίμονες προσπάθειές μας καρποφόρησαν και μάλιστα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, όπου όλα ήταν ρευστά και αβέβαια. Στις 11 Νοεμβρίου εγκαινιάζουμε αυτή τη σπουδαία συνεργασία, φιλοξενώντας στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου μας την κορυφαία συναυλία των αριστούχων της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου. Το γεγονός αυτό, αφενός επισφραγίζει με τον πιο υπέροχο τρόπο τους δεσμούς του Λυρικού Θεάτρου Απόλλων με τον Ναό της Όπερας στην Ευρώπη και αφετέρου ανοίγει τον δρόμο για νέες συνέργειες και νέες καλλιτεχνικές εμπειρίες, που θα απογειώσουν τη λυρική μουσική παράδοση του νησιού μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το μοναδικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας αποτέλεσμα, στηρίζοντας ένα δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα, και συγκεκριμένα την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση. Επίσης, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας, για όλες τις προσπάθειές τους προκειμένου το όραμά μας για το πολιτισμικό μέλλον της Σύρου να πάρει σάρκα και οστά.

Κλείνω με την υπόσχεση ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για όσα υπέροχα έπονται στη σκηνή του εμβληματικού Θεάτρου μας.»

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης