“Γαλάζια Σημαία” : Αυτοψία στην παραλία Αγκαθωπών

1 Αυγούστου, 2022 10:56

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι η βραβευμένη με το διεθνές βραβείο ποιότητας «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» παραλία των Αγκαθωπών απέσπασε άριστα σχόλια από τον αξιολογητή του Προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στην συγκεκριμένη παραλία του νησιού μας. Συγκεκριμένα, ανέφερε σε σχόλιο προς το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης: «Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πολύ καλή εικόνα που είχε η ακτή σας κατά την επίσκεψη».

Αξίζει να τονιστεί ότι η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται, από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης, ενώ έχει ισχύ για ένα έτος. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές, τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η Σύρος για το 2022 απέκτησε έξι «Γαλάζιες Σημαίες» στις παραλίες Αγκαθωπές, Αζόλιμνος, Βάρη, Γαλησσάς, Κίνι και Φοίνικας.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης