Ευχαριστήριο Κοινωνικής Υπηρεσίας για την Εθελοντική Αιμοδοσία

28 Ιουνίου, 2021 10:48

Ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης ευχαριστεί τους συμπολίτες μας που πρόσφεραν αίμα, στο πλαίσιο των εθελοντικών αιμοδοσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 14/06/2021 έως και 18/06/2021, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

Ευχαριστεί, επίσης, το Τμ. Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους στη διενέργεια των αιμοληψιών.

Η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής και διαρκώς αυξανόμενη και επομένως διαρκής είναι και η ανάγκη εθελοντικής, μη αμειβόμενης και συστηματικής προσφοράς αίματος. Καθημερινά χιλιάδες συνάνθρωποί μας (συχνά μεταγγιζόμενοι, άτομα που πρόκειται να χειρουργηθούν, τραυματισθέντες σε τροχαία ) χρειάζονται αίμα -πολλές φορές επειγόντως, γιατί απειλείται άμεσα η ζωή τους.

Το αιμοδοτικό σύστημα της χώρας μας δεν επαρκεί στην κάλυψη των αναγκών αυτών και ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία εμφανίζεται μειωμένη προσφορά αίματος. Απαιτείται, λοιπόν, η ένταξη περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών, προκειμένου να στηριχτεί το σύστημα υγείας και να καλυφθούν οι ανάγκες. 

Η πράξη της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αλτρουισμού και απαιτεί την προσφορά λίγου χρόνου και μικρής ποσότητας αίματος, αγαθά τόσο πολύτιμα για κάποιους συνανθρώπους μας.

«Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό» 

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

Γρ. Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας