Ευχαριστίες Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για χορηγία της ONEX

24 Σεπτεμβρίου, 2020 15:01

Με γνώμονα τη διάσωση και ανάδειξη των ιστορικών και εμβληματικών δημοτικών κτιρίων της Σύρου και στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μέσω του Τμήματος Πολιτισμού, προχώρησε στη συντήρηση και αποκατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του Μουσείου, καθώς και στην έκδοση επετειακού Λευκώματος σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά), καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, το οποίο περιέχει και φωτογραφικό υλικό από τα εκθέματα του Βιομηχανικού Μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ONEX NEORION SHIPYARDS SA, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πάνο Ξενοκώστα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Σαββίδη, για τη γενναιόδωρη πρωτοβουλία τους να καλύψουν το κόστος για την έκδοση πεντακοσίων (500) αντιτύπων του Λευκώματος του Βιομηχανικού Μουσείου, καθώς και το εναπομείναν κόστος από τις εργασίες χρωματισμού των εξωτερικών κουφωμάτων του Μουσείου.

Αποτελεί μεγάλη μας τιμή να έχουμε την ONEX συνοδοιπόρο στις προσπάθειές μας για τη διαφύλαξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας και πολύ περισσότερο της βιομηχανικής του κληρονομιάς, στην οποία εντάσσεται και το Ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟΝ.