Έκθεση Μάρκου Βαμβακάρη “Ενθυμήματα και Εμπειρίες”

27 Ιουνίου, 2023 12:43

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου “Ψηφιακή προβολή του έργου του Μάρκου Βαμβακάρη”, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ξεκινά την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, η πιλοτική λειτουργία της Έκθεσης Μάρκου Βαμβακάρη “Ενθυμήματα & Εμπειρίες” στην Πιάτσα της Άνω Σύρου.

Η φωνή του Μάρκου Βαμβακάρη, απόλυτα ταυτισμένη με τα ρεμπέτικα τραγούδια, έκανε γνωστή τη Σύρο και τις ομορφιές της με την αγαπημένη σε όλους «Φραγκοσυριανή», εκφράζοντας την αγάπη του συνθέτη για τον τόπο του. Ανταποδίδοντας αυτή την αγάπη, οι Συριανοί δημιούργησαν μια μόνιμη θεματική έκθεση προς τιμήν του, η οποία αποτελείται από δύο ενότητες και αναπτύσσεται σε δύο χώρους στην Πιάτσα της Άνω Σύρου.

Η πρώτη ενότητα, με τίτλο «Μάρκος Βαμβακάρης: Ενθυμήματα», αποτελεί την αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη έκθεση που υπήρχε στην Άνω Σύρο από το 1995. Στην έκθεση αυτή, συγκεντρώνονται κάποια προσωπικά αντικείμενα του Μάρκου και μερικά ακόμη που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του. Με σύστημα ακουστικής ξενάγησης ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει διηγήσεις από την αυτοβιογραφία του.

Η δεύτερη ενότητα, με τίτλο «Μάρκος Βαμβακάρης: Εμπειρίες», κλιμακώνεται σε δύο νέους χώρους. Στους χώρους αυτούς παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο αφενός η ιστορία και το περιβάλλον που καθόρισαν τον βίο και το έργο του Μάρκου. Αφετέρου, δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να έχει μια διαδραστική επαφή με μερικά σημαντικά τραγούδια του. Και στο περιβάλλον αυτό, σύστημα ακουστικής ξενάγησης εμβαθύνει στην ιστορία της λαϊκής μουσικής και τη σημασία του έργου του Μάρκου Βαμβακάρη.

Το έργο αυτό υλοποιήθηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης με σκοπό να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του νησιού την ευκαιρία να γνωρίσουν την τη συμβολή του Μάρκου Βαμβακάρη στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας και φυσικά τον ίδιο τον Μάρκο Βαμβακάρη και το έργο του.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης στο https://mv.syrosisland.gr/ 

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 16:00 – 22:00

Σάββατο – Κυριακή: 17:00 – 22:00

Εισιτήριο ανά επισκέπτη (ενιαίο για τους δύο χώρους, το οποίο θα ισχύει από Σάββατο, 1η Ιουλίου):

Γενικό 5,00€ και Μειωμένο 3,00€

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: ,