Έκτακτη Συνέλευση Τοπικού Παραρτήματος ΠΕΔ Κυκλάδων

15 Δεκεμβρίου, 2022 11:10

Έκτατη συνέλευση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΔ ν. Κυκλάδων συγκλήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Παραρτήματος και Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, παρουσία του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνιου Καμπουράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη και Δημάρχων των νησιών του νομού. Μοναδικό θέμα τέθηκε η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τη διαβούλευση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» στα νησιά των Κυκλάδων.

Κατόπιν ενδελεχούς συζήτησης και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι μεσολαβούν οι διακοπές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, καθώς και της σοβαρής καταλυτικής προϋπόθεσης της διαβούλευσης με ειδικούς μελετητές των ΟΤΑ και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι θα ήταν αδύνατο να γνωμοδοτήσουν και να προσφέρουν συμβουλευτικές τεκμηριωμένες θέσεις εντός τριών εβδομάδων, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους τους συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε αίτημα για την απαιτούμενη παράταση της προβλεπόμενης καταληκτικής ημερομηνίας της διαβούλευσης.

Ζητούμενο για τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα είναι να δοθεί η δυνατότητα και ο χρόνος σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δημότες να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τα ερωτήματα και τις ενστάσεις τους, προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν στην εκπόνηση της μελέτης.

Προέχει η προάσπιση με κάθε μέσο των συμφερόντων των κατοίκων του νησιού μας.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης