Έγκριση τροποποίησης Πολεοδομικής Μελέτης Στρατοπέδου

27 Ιουνίου, 2022 9:15

Άνοιξε ο δρόμος για την παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου» στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Στρατοπέδου:

«Κατόπιν επίμονων προσπαθειών, συνεχών διαβουλεύσεων και επαφών που είχα όλο το προηγούμενο διάστημα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, νομιμοποιήθηκε επιτέλους η Πολεοδόμηση του Στρατοπέδου «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου» και εγκρίθηκε η τροποποίηση της πολεοδομικής του μελέτης από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων).

Μετά από αυτή την άκρως θετική εξέλιξη, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με το ΤΕΘΑ, προκειμένου να προχωρήσουμε στην οριστική υπογραφή για την παραχώρηση τμήματος 45 στρεμμάτων του Στρατοπέδου στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Ένα προσωπικό μου όραμα, που συμμερίστηκε η Δημοτική μας Αρχή, το βλέπουμε πλέον να λαμβάνει «σάρκα και οστά». Η παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου στον Δήμο αποτελεί ιστορικό γεγονός για το νησί μας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης με πολλαπλά οφέλη που θα καρπωθεί η τοπική κοινωνία αλλά και οι επόμενες γενιές.»

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας