Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος “Νταντάδες της Γειτονιάς” στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

24 Μαρτίου, 2022 12:54

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συγκαταλέγεται μεταξύ των 32 Δήμων της χώρας μας, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανοίγει, την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Κυκλαδίτη Βουλευτή κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος από τη θέση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων προώθησε το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο κατά τη δήλωσή του «αποτελεί μία σύγχρονη και έντονα κοινωνική δράση που θα συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και της εργαζόμενης μητέρας».

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης