Απάντηση Δημοτικής Αρχής στον κ. Αλέξη Αθανασίου για την επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας

18 Φεβρουαρίου, 2021 13:25

Χαιρετίζουμε την έστω και όψιμη απολογία του κ. Αθανασίου, σχετικά με τη μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2015, όταν είχε δοθεί η σχετική δυνατότητα στους Δήμους.

Η ομολογία του ότι δεν προχώρησε στην επανασύσταση, διότι υπήρχαν μόνο δύο (2) διαθέσιμοι υπάλληλοι  για να την στελεχώσουν, αποτελεί την πλέον ξεκάθαρη απόδειξη της ολιγωρίας που επέδειξαν τότε. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι άλλο πράγμα είναι να έχεις συγκροτήσει τη Δημοτική Αστυνομία με έστω και 2 υπαλλήλους και περιορισμένες αρμοδιότητες και άλλο είναι να ξεκινάς από το μηδέν, περιμένοντας από το Κράτος να εγκρίνει νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Αν είχε συγκροτηθεί το 2015, σήμερα είναι πολύ πιθανό να ήταν περαιτέρω στελεχωμένη μέσω μετακινήσεων προσωπικού από άλλες Υπηρεσίες.  

Για του λόγου το αληθές, τόσο ο κ. Αθανασίου όσο και η κα Άρια Δαφνά, σύμβουλος της Κοινότητας Ερμούπολης, πήραν απάντηση από πρώην Δημοτικούς Αστυνόμους του Δήμου μας, σε πρόσφατη τοποθέτησή τους σε τοπική εφημερίδα.

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης