Υπενθύμιση για εξόφληση ΤΑΠ και ενημέρωση για Τέλη Οστεοφυλακίου

28 Νοεμβρίου, 2022 15:01

Τελευταία υπενθύμιση για την εξόφληση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας & ενημέρωση για τα τέλη οστεοφυλακίου

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, λήγει η προθεσμία για την εξόφληση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2020 και 2021. Η συγκεκριμένη παράταση δόθηκε μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα για την εξόφληση των συγκεκριμένων οφειλών χωρίς να επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Είναι σημαντικό ότι με βάση τα έως σήμερα δεδομένα υπήρξε ανταπόκριση των πολιτών στην αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών. Εξίσου σημαντική ήταν και η χρήση της δυνατότητας εξόφλησης των δημοτικών οφειλών απομακρυσμένα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ από οποιαδήποτε τράπεζα, χρησιμοποιώντας τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που βρίσκεται στο ειδοποιητήριο, παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε μαζικά από το Δήμο μας.

Οι δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους με την εταιρεία λογισμικού που υποστηρίζει πλέον το Δήμο μας, είχαν την δυνατότητα να ενοποιήσουν πολλαπλές καρτέλες οφειλετών που προέρχονταν από στοιχεία που διέθεταν οι τρεις πρώην δήμοι του νησιού μας. Επιπλέον, επικαιροποίησαν μαζικά τα στοιχεία επικοινωνίας των οφειλετών με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και τις Δ.Ο.Υ. Ασφαλώς, κατά την προσπάθεια αυτή υπήρξαν και σφάλματα και για αυτό το λόγο ευχαριστούμε τους δημότες που επέδειξαν κατανόηση μέχρι την επίλυσή τους.

Τέλος, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας ότι έχουν παραδοθεί στα ΕΛ.ΤΑ. τα ειδοποιητήρια που αφορούν τα τέλη οστεοφυλακίου για τα έτη 2021 και 2022. Η προθεσμία εξόφλησης των συγκεκριμένων τελών είναι έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του αρμόδιου Τμήματος Ταμείου στα 2281361024 και 2281361025.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης