Βεβαιώσεις και Διαδικασίες Διενέργειας Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Covid- 19

12 Ιουλίου, 2021 14:12

Ενημερώνουμε τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας ότι, αναφορικά με τις βεβαιώσεις κατόπιν διενέργειας Rapid tests από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι διαδικασίες είναι οι ακόλουθες:

  • Η βεβαίωση του αποτελέσματος του ελέγχου είναι διαθέσιμη εντός 24 ωρών από τη διενέργειά του, μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19 με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Όσοι χρειάζονται βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος για να ταξιδέψουν θα πρέπει εγκαίρως να υποβληθούν σε έλεγχο, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοσης της βεβαίωσης μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19 , καθώς η κινητή μονάδα υγείας ΔΕΝ θα εκδίδει χειρόγραφες βεβαιώσεις.
  • Υπενθυμίζεται ότι για τους ταξιδιώτες απαιτείται αρνητικό rapid test που διενεργήθηκε τις τελευταίες 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Οι πολίτες που θα προσέλθουν για τη διενέργεια των ελέγχων θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ

Γραφείο Επικοινωνίας 

Δήμου Σύρου – Ερμούπολης