Μήνυμα Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου, 2023 9:29

Μήνυμα Δημάρχου για
«την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

11 του Σεπτέμβρη αύριο.. Το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει ζωηρά και θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς με προσδοκίες, όνειρα και ελπίδες.

Η παιδεία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο κάθε κοινωνικού συνόλου που θέλει να προοδεύει και να ζει αρμονικά. Οι σχολικές αίθουσες είναι κυψέλες όχι μόνο γνώσεων, αλλά και ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συνεργασίας και πολιτισμού. Εκεί καλλιεργείται ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, στη διαφορετικότητα, στο περιβάλλον, εκεί αναπτύσσονται δεξιότητες, ιδανικά και αξίες.

Ας αφουγκραζόμαστε, λοιπόν, τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία αυτού του πολύτιμου αγαθού και αναφαίρετου δικαιώματός μας, που είναι η παιδεία.

Αγαπητά μας παιδιά,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας εύχομαι από καρδιάς μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά και σας διαβεβαιώνω πως οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα είναι δίπλα σας με διάθεση συνεργασίας και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία των σχολείων του νησιού μας.  

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

Ετικέτες: