Μικροί Ξεναγοί -Έναρξη εγγραφών για τα δωρεάν εκπαιδευτικ΄ά προγράμματα 2022 – Έκθεση αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης

4 Μαΐου, 2022 14:01

ΕΠΕΙΔΗ “Γνωρίζω σημαίνει εκτιμώ” η έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα πρότυπα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας και τους μικρούς ξεναγούς με τη μεγάλη φήμη, θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της για παιδιά ηλικίας από 7 έως και 12 ετών, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Αυτή η ” κυψέλη ” πολιτισμού θα λειτουργήσει για άλλη μια φορά με παιδαγωγούς, υπό την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κας Μαρίας Ρώτα.

Μέσα από διάφορες δράσεις εκπαίδευσης και διασκέδασης δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης της πολιτιστικής συνείδησης και του χαρακτήρα των μικρών παιδιών, ενεργοποιώντας διαύλους επικοινωνίας του σήμερα με το παρελθόν, καλλιεργώντας παράλληλα την αγάπη για τον τόπο τους και για την αδιάσπαστη ιστορική μας συνέχεια.

Στον ανανεωμένο χώρο της έκθεσης, ξετυλίγεται η εικόνα μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας πολλών ετών και ένας θεσμός με τίτλο ” ΜΙΚΡΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ” που έχει αποσπάσει θαυμασμό και πλήθος συγχαρητηρίων Ελλήνων αλλά και ξένων προσωπικοτήτων, όπως και το έντονο ενδιαφέρον του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται:

ΧΩΡΟΣ: Στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης.

ΗΜΕΡΑ / ΧΡΟΝΟΣ: Κάθε Σάββατο (60’ λεπτά)

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : 2 ½ Μήνες

ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: (10:00 -11:00) (11:30-12:30) (13:00-14:00) (14:30-15:30)

ΤΜΗΜΑΤΑ: 8 παιδιών

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα υπάρξει σχετική προσαρμογή.

Η λειτουργία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα δύναται να πραγματοποιηθεί, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. καθώς και την κείμενη νομοθεσία λόγω της πανδημίας covid-19.

Λόγω των ευμετάβλητων συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να υπάρχουν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή οργάνωση και σχεδιασμό της λειτουργίας των τμημάτων, οι εγγραφές ξεκινούν από Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 στο e-mail : politismos@syrosermoupolis.gr δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο παιδιού, ηλικία, εκπαιδευτική βαθμίδα, ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα, επιλογή ωραρίου προγράμματος και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αχιλλέας Δημητρόπουλος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22810-84762

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης

Αλίκη Λεονταρίτη