Εορτασμός Ημέρας Απελευθέρωσης Σύρου από Γερμανικά Στρατεύματα

6 Οκτωβρίου, 2023 14:28

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

Την 12η Νοεμβρίου του 1997, μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, το Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Ερμούπολης με την 299 απόφασή του, καθιέρωσε την 11η Οκτωβρίου ως ημέρα τιμής στους ήρωες συμπατριώτες μας και το κτήμα Χαρτουλάρη, χαρακτηρίστηκε ως «Χώρος Θυμάτων Κατοχής».
Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στην έδρα του, έχει ως εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 11ης  Οκτωβρίου 2023.
  2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας κατά τις βραδινές ώρες της 11ης Οκτωβρίου 2023, έως τις πρωινές της επομένης.

ΩΡΑ 09:30 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β΄.
Τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. 09:20 π.μ.
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν από το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα.
Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Θυμάτων Κατοχής (Κτήμα Χαρτουλάρη – πλησίον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.  Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, εκπροσώπους των πολιτικών κόμματων, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, αντιπροσωπείες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Πέρας τελετής.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

  • Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.
  • Τα της Τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Μαρία Ρούσσου και  Μαρίτα Στεφάνου.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

Ετικέτες: