Έναρξη εγγραφών σε προγράμματα της Έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης

25 Οκτωβρίου, 2023 13:52

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2023 ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΠΕΙΔΗ “Γνωρίζω σημαίνει εκτιμώ”, η έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα πρότυπα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας και τους μικρούς ξεναγούς με τη μεγάλη φήμη,  θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της για παιδιά ηλικίας από 7 έως και 12 ετών, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.
Αυτή η “κυψέλη” πολιτισμού θα λειτουργήσει για άλλη μια φορά με τους παιδαγωγούς κ.κ. Νίκο Γουτσίκα και Βιργινία Μπριλάκη, υπό την καθοδήγηση της αρχαιολόγου  κας Μαρίας Ρώτα.
Μέσα από διάφορες δράσεις εκπαίδευσης και διασκέδασης, δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης της πολιτιστικής συνείδησης και του χαρακτήρα των μικρών παιδιών, ενεργοποιώντας διαύλους επικοινωνίας του σήμερα  με το παρελθόν, καλλιεργώντας  παράλληλα την αγάπη για τον τόπο τους και για την αδιάσπαστη ιστορική μας συνέχεια.
Στον ανανεωμένο χώρο της έκθεσης, ξετυλίγεται η εικόνα μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας πολλών ετών και ένας θεσμός με τίτλο “ΜΙΚΡΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ”, που έχει αποσπάσει θαυμασμό και πλήθος συγχαρητηρίων Ελλήνων αλλά και ξένων προσωπικοτήτων, όπως και το έντονο ενδιαφέρον του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται:

ΧΩΡΟΣ: Στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης.
ΗΜΕΡΑ / ΧΡΟΝΟΣ: Κάθε Σάββατο (90’ λεπτά)
ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: 12:00 -13:30, 14:30-15:30
ΤΜΗΜΑΤΑ:  8-10 παιδιών

Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης  θα υπάρξει σχετική προσαρμογή.

Για τη σωστή οργάνωση και σχεδιασμό της λειτουργίας των τμημάτων, οι εγγραφές ξεκινούν από Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023 με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στο e-mail : politismos@syros-ermoupolis.gr δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο παιδιού, ηλικία, εκπαιδευτική βαθμίδα, ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα, επιλογή ωραρίου προγράμματος και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Γουτσίκας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6978859947

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Ετικέτες: