'Οπερα Αντριάνα Λεκουβρέρ (Francesco Cilea)

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Χριστούγεννα στη Σύρο 2018», παρουσιάζεται στο Θέατρο Απόλλων η όπεραΑντριάνα Λεκουβρέρ (Francesco Cilea),το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:55.

Η κορυφαία Anna Netrebko εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met στον ρόλο της Αντριάνα Λεκουβρέρ, της μεγάλης ηθοποιού του 18ου αιώνα. Ο Piotr Beczała στον ρόλο του αγαπημένου της, του ήρωα πολέμου Μαουρίτσιο. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει την τραγωδία του Cilea σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar, ο οποίος τοποθετεί ιδιοφυώς μέρος της δράσης να εκτυλίσσεται σε μια αναπαράσταση ενός θεάτρου Μπαρόκ. Η διανομή ρόλων περιλαμβάνει την Anita Rachvelishvili ως πριγκίπισσα της Μπουγιόν, αντίζηλο της Αντριάνα για την καρδιά του Μαουρίτσιο, τον Ambrogio Maestri ως Μισονέ, πιστό φίλο της Αντριάνα, και τον Carlo Bosi στον ρόλο του διπρόσωπου Αββά.

Η Αντριάνα Λεκουβρέρ είναι συμπαραγωγή του Royal Opera House, Covent Garden του Λονδίνου, του Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, της Wiener Staatsoper, της San Francisco Opera και της L’Opéra National de Paris.

Διευθυντής ορχήστρας: Gianandrea Noseda

Σκηνοθεσία: Sir David McVicar

Σκηνικά: Charles Edwards

Κοστούμια: Brigitte Reiffenstuel

Φωτισμοί: Adam Silverman

ΔιανομήΑντριάναΛεκουβρέρ (Anna Netrebko), πριγκήπισσατηςΜπουγιόν (Anita Rachvelishvili), Maurizio (Piotr Beczała), Αββάς (Carlo Bosi), Μισονέ (AmbrogioMaestri), πρίγκηπαςτηςΜπουγιόν (Maurizio Muraro)

Go to top